Visuaalisuus myyntitoiminnan tukena

Case

PT-Design

  • B-to-B liikelahjakumppani
  • Sastamala ja Helsinki
  • Liikevaihto 1,8 milj.
  • Henkilöstö 14

Vaikka myyntitoiminta kehittyy digitalisaation myötä, tietyt asiat eivät muutu. Myyntitilanne on pohjimmiltaan asiakkaan oivalluttamista.

Asiakastapaamisessa voidaan keskustelun tukena käyttää infograafia yrityksen toiminnasta ja luoda mielikuvia palveluista siten, että asiakas ymmärtää kokonaisuuden tuoman hyödyn. Visualisoitu juoni voidaan viedä helposti myös muuhun viestintään.

Oli yksi asia, jota liikelahjatalo PT Designin toimitusjohtaja Henrik Teckenberg yritti selvittää. Hän mietti, miten yrityksen myyntiä kannattaisi johtaa, jotta päästäisiin entistä parempiin tuloksiin. Kun hän ajeli Myyntivoima Yhtiöiden Sastamalan toimipisteen ohi, ikkunateippaukset herättivät huomion:

Näin lauseen “Johda myyntiä markkinoinnilla” ja sain ahaa-elämyksen. Koska meidän juttumme on tehdä asiakasyritysten markkinointiviestintää ja brändiä tukevia palveluja ja tuotteita, tuntui lauseen ajatus omalta. Astuin ovesta sisään ja aloimme kehittää yhteistyötä.

Toiminta kiteytyy kuvaksi ammattilaisen kanssa

Koska PT Design on kasvamassa ja uusia myyjiä haetaan eri puolille Suomea, haluttiin luoda toimiva apuväline myynnin tueksi uusasiakastilanteisiin.

– Emme ole aivan perinteinen liikelahjatalo, vaan haluamme tarjota asiakasyrityksille kumppanuutta ja helppoa sekä keskitettyä palvelua. Päädyimme siihen, että infograafi on selkein tapa esittää tarjoamamme ratkaisu, Teckenberg sanoo.

Infograafin avulla PT Desiginin myyjät pystyvät kartoittamaan asiakkaan tilanteen ja havainnollistamaan omat palvelut ja ratkaisut. Palaverissa syntyneillä huomioilla täydennetty esite jää asiakkaalle ja muistijälki vahvistuu.

Olen tosi tyytyväinen sekä esitteeseen että sen sähköiseen muotoon, koska saimme työntekijöidemme korvien välissä olevan tiedon puristettua käsin kosketeltavaan muotoon. Vaikka infograafi kuvaa koko toimintaprosessimme, lopputulos on yksinkertainen. Se kiteyttää yrityksemme perusajatuksen.

Laitetaanko teidänkin yrityksen myynnin välineet kuntoon?

Toimintaan läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta

Animaatiolla tehoa kerrontaan

Yrityksen ydin esiin nettisivuilla